Zimné svadobné kytice: Aké kvety sú ideálne na zimnú svadbu?

Po svadobných šatách je kytica pre nevestu druhým najdôležitejším svadobným rozhodnutím. Zimné svadobné kytice patria medzi tematické. Znamená to, že nevesta si vyberie tému svadby a tú potom prenáša do rôznych svadobných detailov. Ak je téma svadby zima (a svadba sa aj koná v zimnom mesiaci), do výzdoby a svadobných pozvánok môžete pokojne pridať snehové vločky, imelo (ale opatrne, je jedovaté), mrazivé vzory, modrú, bielu aj červenú.

Zimné svadobné kytice sú čarovné a hlavne nápadité. V zime je kvietkov pomenej. A aj keď ich v skleníkoch dopestujú, nebudú také pekné. Vyskúšať teda môžete netradičné kombinácie kvetov, vyskúšať exotiku, siahnuť po sušených kvetoch alebo po zeleni.

Pozri tiež: Ako napísať dobrý príhovor? Čo ľudí zaručene dojme?

biela svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Šiškové kytice

Ak máte rady handmade vecičky a s obľubou surfujete po internete, kde hľadáte unikátne kúsky na svoju svadbu, možno vás zaujme aj kytička, ktorá nie je celá z kvetov. Šišky sú prírodný materiál a veľmi príjemne voňajú. Vášmu svadobnému dňu dodajú extra šmrnc i výzdobu a detaily si vaši hostia celkom iste zapamätajú.  

svadobné pierko zo šišky

Zdroj: pinterest.com

šišky v svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Modré, sivé, mrazivé

Na trhu máme dnes dostatok kvietkov, ktoré vyzerajú exoticky a zároveň sú cenovo dostupné a zaujímavé. Rôzne guľôčky, kvety ktoré vyzerajú lúčne (napríklad ako mrazom začarované maky, bodliaky alebo mrazivo modré ruže) či biele kvety, ktoré sa k snehu hodia úplne najviac.

bodliaky vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Sukulenty

sukulentoch sme vám čosi napísali. Fantasticky sa hodia aj do zimných svadobných kytíc. Dokážu zadržať veľké množstvo vody, a teda vydržia aj zviazané v kytici bez toho, aby vám zvädli. Svadobná kytica zo sukulentov bude pôsobiť ohromne romanticky. Sú síce zelené, no len veľmi jemne. Jednoducho sa kombinujú aj s bežnými kvietkami a pierko pre ženícha sa tiež veľmi ľahko vytvorí z menších kvietkov.

anemone vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Červená vianočná klasika

Jarabina je nesmrteľnou súčasťou vianočných výzdob. Prečo ju teda nepoužiť aj do svadobnej výzdoby, svadobnej kytice a pierka pre ženícha. Ostrý červený kontrast vo svete bieleho ticha bude pôsobiť slávnostne a krásne ozdobí vašu zimnú svadbu.

jarabina vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Zimné svadobné kytice sú špecifické najmä použitým materiálom a kvietkami, ktoré sú v zimných mesiacoch dostupné. Stačí sa ale inšpirovať. Napríklad aj naším webom a určite nájdete čosi, čo urobí vašu svadbu nezabudnuteľnou. Veď predsa na detailoch záleží.

Neprehliadni: Svadobný šál pre nevestu na zimnú svadbu: Zahreje aj očarí!

5 komentárov
Ivana Fajdelová

Ivana Fajdelová

15.12.2019 19:14

Netradičné ale zaujimave kytice :)

Vaše meno:

Natália Hrušková

Natália Hrušková

17.12.2019 07:58

Netradičné a hlavne zaujímavé, vybrala by som si znovu asi šiškovú :-)

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

19.12.2019 19:42

krásne kytice, milujem kreativitu

Vaše meno:

Alžbeta Neuschlová

Alžbeta Neuschlová

23.12.2019 15:15

Zaujímavé nápady

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

26.12.2019 12:28

Krásny článok s tipmi na zimné svadobné kytice.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE