Milujeme sladké. Kvalitnú čokoládu, bonbóny plnené dobrými plnkami, kokosové guličky aj orechové pusinky. Čokoládová fontána bola kedysi vrcholom luxusu a dovoliť si ju mohli len páry, ktoré svadobný rozpočet neprerátavali príliš. Dnes je táto zábavka cenovo dostupná. Všetko závisí len od kvality a typu čokolády a veľkosti fontány.
Inšpiruj sa: Námornícka svadba: Netradičná a predsa klasická
Prečo by ste čokoládovej fontáne mali povedať áno
Spustenie čokoládovej fontány je určite veľmi príjemným spestrením svadobnej hostiny. Netreba ale zabúdať na to, že samotnú čokoládu si musíte na niečo dať. Skvelým podkladom pre ňu sú ovocné poháre, sušienky, rôzne tégliky s dobrotami, zmrzlinové kornútiky aj samotná zmrzlina (zmrzlinový bar v lete na svadbe je na nezaplatenie).
Čokoláda poteší malých aj veľkých. Je to čosi, čo nás automaticky prepína do módu maškrtenia. Navyše, sledovať litre čokolády, ako sa krásne topia a padajú v poschodiach dolu, je splnením našich detských snov.
Prečo sa čokoládovej fontáne vyhnúť
Čokoládové fontány vypúšťajú najmä nevesty, ktoré si dávajú záležať na zdravej strave. Namiesto čokoládovej polevy siahajú po zdravšej alternatíve. Napríklad po ovocnom stole, do ktorého sa dopĺňajú rôzne posýpky na ovocie. Prípadne po zeleninovom, resp. šalátovom bare, ktorý je slanou alternatívou a nechýbajú v ňom rôzne dipy, omáčky, nátierky.
Druhým pomerne zásadným dôvodom, prečo nevesty čokoládovú fontánu nemajú rady, je neporiadok. Najmä ak máte na svadbe viac detí, budú ich čokoládové odtlačky dlaní úplne všade. Kvôli tomuto mnoho hotelov čokoládovú fontánu zo svojej ponuky vyradilo úplne. Neporiadok nenarobia len deti. Stačí trošku nešikovnosti (alkoholu) a aj dospelákom ujde ruka. Posledné, čo chcete, je čokoláda na svadobných šatách.
Kedy spustiť čokoládovú fontánu
Ak sa rozhodnete pre prenájom čokoládovej fontány, zvážte čas jej spustenia. V chladnejšom počasí alebo tiež vplyvom klimatizácie vám čokoláda bude hustnúť a fontána sa zastaví. Nemusíte sa ale báť, že ju budete musieť dolovať zbíjačkou. Vďaka tomu, že čokoládka sa bude stále v nádobe na ňu zohrievať, bude stále krásne tekutá.
So spustením nečakajte. Vaši hostia sa na čokoládu budú tešiť. My odporúčame začať po oficiálnej časti, namiesto „zákusku“ ku káve. Ak krájate svadobnú tortu po svadobnom menu, fontánu nechajte spustiť spolu s prvými bufetovými stolmi.
Plánujete mať aj vy na svojej svadbe čokoládové fontány, ktoré potešia chuťové poháriky každého vášho svadobného hosťa? Tak si pozrite nasledujúcu galériu, pri ktorej skutočne platí, že láska ide cez žalúdok.