5 krokov k výberu najštýlovejších topánok pre ženícha – objavte 3 módne tipy!

Výber správnej obuvi je pre ženícha rovnako dôležitý ako výber svadobného obleku. Vhodné topánky dokážu dokonale doplniť celkový štýl a vzhľad ženícha, a zároveň poskytnúť pohodlie a istotu počas celého veľkého dňa. Preto je dôležité venovať dostatočnú pozornosť výberu a náležitému zladeniu topánok s celkovým oblečením a štýlom svadby.

Aké topánky sú pre ženícha najvhodnejšie? Záleží na preferenciách a štýle svadby, no existuje niekoľko kľúčových faktorov, na ktoré je potrebné myslieť. V prvom rade je dôležité zvážiť formálnosť svadby. Ak ide o tradičnú a formálnu svadbu, ženích by mal zvážiť elegantné kožené topánky alebo tzv. oxfordky. Naopak, ak je svadba viac neformálna a voľnejšia, môže ženích siahnuť po loafers topánkach, mokasínkach alebo aj štýlových teniskách.

Výber materiálu je ďalším dôležitým faktorom. V tomto prípade však treba zvážiť aj ročné obdobie, v ktorom sa svadba bude odohrávať. Iné sa hodia na svadbu na pláži a iné zase na svadbu v zimnom období.

Okrem formality a materiálu je tiež dôležité zvážiť farbu topánok. Klasickým výberom pre svadobné topánky ženícha je čierna alebo tmavohnedá farba, ktorá sa ľahko zladí s rôznymi oblekmi a šatami. Ak však ženích preferuje viac výrazný a originálny vzhľad, môže siahnuť po topánkach v rôznych farbách.

Najdôležitejším aspektom pri výbere svadobných topánok pre ženícha je pohodlie. Svadobný deň je dlhý a náročný, a preto je nevyhnutné, aby ženích mal na nohách pohodlné topánky, v ktorých bude môcť celý deň bez problémov kráčať a tancovať. Ako teda vybrať tie najdokonalejšie a najštýlovejšie topánky pre ženícha?

1. Farba a štýl svadobného obleku

Farba a materiál svadobného obleku sú prvými aspektmi, ktoré je potrebné zohľadniť pri výbere topánok. Topánky by totižto mali so svadobným oblekom ladiť. Iné topánky sa totižto hodia k smokingu a úplne iné ku klasickému obleku.

V tomto kroku je potrebné zvážiť aj farbu svadobných topánok. Klasikou sú čierne alebo hnedé kožené topánky, avšak čoraz častejšie môžeme na svadbách vídať aj módnejšie výstrelky v podobe modrých semišových topánok, bordových kožených topánok a pod. Ak patríte k odvážnejším ženíchom, nebojte sa svoje topánky doladiť farebnými ponožkami.

Pozri tiež: Ako vybrať vhodný svadobný oblek? S našimi tipmi to zvládneš!

2. Topánky pre „formálneho“ i „neformálneho“ ženícha

Pri výbere topánok pre ženícha je potrebné zvážiť formálnosť svadby. Pri formálnej svadbe sa odporúča voliť čierne kožené topánky. Vo väčšine prípadov totižto formálne svadby majú stanovený „black dress code“, pri ktorom sú jedinou voľbou čierne topánky.

Neformálna svadba nie je taká striktná čo sa týka stanoveného dress code. V dnešnej dobe majú modrené svadby skôr uvoľnenejšiu atmosféru, vďaka čomu má aj ženích voľnejšiu ruku pri výbere topánok. Pri svadbe na vidieku, záhradnej svadbe, svadbe v stane a pod. sa môžete pohrať aj s farbou topánok. Pokojne siahnite po hnedých, ale aj tmavozelených, červených alebo „brogues topánkach“ v inej farbe.

V prípade, že chcete dať vzhľadu ženícha vlastnú pečať, skúste doň zakomponovať „kožené šnurovačky“ v kontrastnom odtieni. Vhodnou voľbou sú aj pánske tenisky, ktoré sú tým najlepším prvkom pri ležérnom vzhľade ženícha.

Pri výbere topánok experimentujte, ale pamätajte na základné pravidlo – topánky by vždy mali byť čisté a vyleštené.

3. Ročné obdobie

Pri výbere svadobnej obuvi zvážte ročné obdobie, a teda možné počasie a rovnako aj miesto konania svadobného obradu i svadobnej hostiny. Napríklad lesklé čierne svadobné topánky sú ideálne na elegantnejšie miesto – napríklad na svadbu v kaštieli či na zámku. 

Na letnú alebo plážovú svadbu môžete zvoliť uvoľnenejší štýl. Majte na pamäti, či budete chodiť po tráve alebo po pevnej zemi.

4. Vsaďte na pohodlie

Najdôležitejšie je, aby topánky dobre sedeli, boli pohodlné a aby ste sa v nich cítili dobre. Svadby nie sú krátke udalosti, preto si vyberte pár topánok, ktorý vám bude vyhovovať z hľadiska štýlu aj pohodlia.

Niekoľko dní predtým si ich vyskúšajte, aby ste predišli prípadným pľuzgierom vo váš veľký deň, a pre istotu si pripravte náplasti.

5. Zamerajte sa na štýl topánok

Existuje veľké množstvo štýlov topánok, ktoré sa hodia na rôzne štýly svadieb. V tomto prípade máte na výber z pomerne veľkého množstva topánok.

  • Lakovky – hodia sa predovšetkým k smokingu. Ide o formálnejší strih topánok pre ženícha, ktorý však vyniká jednoduchým „lakovaným“ prevedením.
  • Oxfordky – hodia sa na formálne aj neformálne svadby, preto sú častokrát prvou voľbou ženíchov.
  • Wholecut – na týchto topánkach pre ženícha nenájdete žiadne zdobenie ani švíky. Sú jednoduché, minimalistické a hodia sa k viacerým druhom oblekov.
  • Monky – topánky pre ženícha, ktoré nemajú šnurovanie, ale zapínajú sa zväčša na pracku.
  • Derby – topánky s otvoreným šnurovaním a s našitou derbou (jazykom) na zvršku topánky.
  • Brogues – perforácie alebo otvory na špičke a v niektorých prípadoch aj na bokoch topánky sú tým, čo charakterizuje tieto topánky.

Neprehliadni: 13 inšpirácií, ako vyzdobiť auto na svadbu: Vsaď na jedinečnosť a štýl

A čo také pánske tenisky?

Váš svadobný deň by mal byť jedným z najlepších dní vo vašom živote, preto by ste si ho mali užiť na plnej čiare. Mal by byť plný smiechu, spomienok, chutného jedla a množstva tanca. Jediná vec, ktorú vo svoj výnimočný deň nechcete mať, sú otlačené nohy, pľuzgiere a boľavé členky z nepohodlnej obuvi.

A tak sa môžete nechať zlákať súčasnými trendmi, medzi ktoré patria aj tenisky. Využite ponuku pánskych tenisiek a zvoľte k svojmu štýlu niečo pohodlné, neformálne, ale stále štýlové.

Ak budete mať v deň svadby oblek, môžete si na nohy obuť, čokoľvek, čo sa vám zapáči! Hoci pánske topánky nie sú také neslávne nepohodlné ako tie dámske, v topánkach, ktoré tak často nenosíte, sa môžete cítiť nepohodlne. A tak sú pánske tenisky oveľa lepšou voľbou.

Neváhajte si ich zladiť s nevestou, teda v prípade, že aj vaša budúca manželka zvolí pohodlnosť v podobe tenisiek.

Ako teda vybrať topánky pre ženícha? Toto sú TOP rady

  1. Výber správnej obuvi pre ženícha je rovnako dôležitý ako výber správnej obuvi pre nevestu.
  2. Vyberte si pár topánok, ktorý najviac dopĺňa váš osobný štýl.
  3. Vyberte si akúkoľvek farbu, ktorá sa vám páči – čiernu, hnedú alebo bordovú. Pamätajte však na to, že topánky by mali v prvom rade dopĺňať farbu a materiál ženíchovho obleku.
  4. Dôležitá je pohodlnosť, preto sa odporúča topánky pár dní pred svadbou „roztiahnuť“, aby ste predišli otlakom.
  5. Napokon – vkročte do manželského života správnou nohou!

Zaujme ťa aj: Sprievodca materiálmi svadobných oblekov: Ako si vybrať?

3 najväčšie módne trendy roka 2023

Každý rok sa nesie v znamení nových trendov. A trendom rozhodne podliehajú aj topánky pre ženíchov. Ak teda chcete kráčať s dobou a byť tými najštýlovejšími ženíchmi pod slnkom, inšpirujte sa týmito 3 trendmi.

1. Zamatové topánky pre ženícha

Priznajme si, že ženísi niekedy zostávajú v úzadí, pokiaľ ide o plánovanie outfitu na svadobný deň. Prečo? Nuž, pozornosť sa väčšinou sústreďuje na nevestu a všetko ostatné sa stáva druhoradým. Väčšina ľudí však niekedy zabúda, že svadba je o dvoch ľuďoch a ženích by mal tiež dostať svoj čas zažiariť. A tí, ktorí hľadajú jedinečný spôsob, ako vyniknúť, môžu zvážiť zamatové topánky (semišové topánky).

Zamat sa zvyčajne vyberá na jesenné a zimné svadby a je vkusnou a elegantnou voľbou. Hodia sa predovšetkým na neformálne svadby.

2. „Boat“ topánky (lodné topánky)

Každý muž by mal mať vo svojom šatníku tzv. boat shoes, teda ľahké mokasíny, ktoré sú ideálna na svadbu na pláži. Sú jednoduché, funkčné a ideálne aj na každodenné nosenie. Nemožno im teda uprieť, že sú pohodlné, a to na svadbe rozhodne chcete – pohodlie.

V prípade, že plánujete svadbu na pláži alebo neformálnu svadbu, ktorá sa bude konať v prírode, pokojne siahnite po týchto ľahkých mokasínach.

3. Oxfordky na každú svadbu

Elegantné a uhladené oxfordky sú bezkonkurenčné, pokiaľ ide o svadobnú obuv. Tento štýl topánok má nízky podpätok, odhalený členok a systém uzavretého šnurovania.

Oxfordky nájdete v niekoľkých verziách a dokonca aj v neformálnejšom vzhľade, a to s rôznymi detailmi a ozdobami, ktoré z týchto formálnych topánok robia neformálne. V tomto prípade sa môžete trochu odviazať – ak to váš štýl obleku a svadby dovoľuje, voľte oxfordy vo výraznejšej, zaujímavejšej farbe. Béžové, kárované, z iného než koženého materiálu – výber je len na vás.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE