V dnešnej dobe môžeme nájsť torty rozmanitých tvarov, farieb, príchutí či s rôznymi dekoráciami. Cukrárenskému odvetviu sa nesmierne darí a šikovné cukrárky prichádzajú s novými trendami nielen na ročnej alebo polročnej báze, ale omnoho častejšie. Konkurencia sa zvyšuje a preto, ak chce šikovná slečna (alebo nebodaj pán) uspieť v širokej ponuke, musí prísť s niečím originálnym, čo sme tu ešte nevideli. Presne toto je prípadom talentovanej cukrárky Lauren Ko, ktorá vytvára tieto úchvatné torty. Geometrická torta, ktorou sa Lauren preslávila, je nielen nádherná, ale aj chutná. Tak nech sa páči, inšpirujte sa a možno sa vám zapáčia natoľko, že zmeníte svoje plány na svadobnú tortu.
Pozri aj: Svadobná cesta na Slovensku: Tipy na to najlepšie z našej krajiny
Raj pre perfekcionistov
Táto pekárka, ktorú na Instagrame nájdete pod pseudonymom @lokokitchen, pochádza z amerického Seattle. Napriek tomu, že sa venuje pečeniu niečo vyše dvoch rokov, dokázala si za takúto dobu nájsť nielen svoj osobitý štýl, ale aj skvelé meno svojou kvalitnou tvorbou. Nemyslite si však, že jej torty sú krásne iba napohľad. Ich chuť nezaostáva za vzhľadom, pričom na nich Lauren neustále pracuje a každodenne trénuje.
Umelecký duch, ktorý zbožňuje improvizáciu
Presne takáto Lauren je. Aj keď sme už vyššie spomínali, že denne trénuje a ako vraví slovenské príslovie - tréning robí majstra, Laurenin tréning je trochu odlišný. Nevyzerá to tak, že si pripraví plán, ktorý zachytáva jasnú výslednú podobu torty a ten sa následne pustí realizovať. Jej tvorenie je čistá improvizácia. Svoje výtvory teda s hrdosťou nazýva „happy accidents“ – čo môžeme preložiť ako šťastné náhody.
Rozmanité suroviny
Lauren je známa tým, že spája krusty (rozumej chrumkavé pokrývky) na tradičných amerických pie-och a tart-och s neuveriteľne hravými a farebnými náplňami. Jej galéria je ozaj pestrou zbierkou abstraktných tvarov, geometrie, mandál, až po dizajny, ktoré sú inšpirovné históriou. Takto jej tvorbu opísal portál My Modern Met. com a my môžeme len súhlasiť. Tieto koláčiky sú pastvou pre oči, ktorej na kráse neuberá ani to, keď sa upečú.
Laura o sebe
Samotná cukrárka tvrdí, že ju v jej tvorbe posúvajú farby a vzory, ktoré jej neustále víria v hlave. Vytvára nové farebné kombinácie, ale aj geometrické vzory, ktoré potom dokáže aplikovať na svoje suroviny, ktorými sú hlavne cesto a ovocie. To čo vytvorí je často ovplyvnené aj sezónnou dostupnosťou, ale aj tým, čo má aktuálne v chladničke. Pričom tento problém pozná z nás asi každá gazdinka. Dosť však už bolo slov, prezrite si to najlepšie z Laureniných koláčikov, ktoré hovoria sami za seba a pridajte sa k jej followerom, ktorých je už aktuálne 221 tisíc.
Odporúčame: Je vlastný barman na svadbe tou správnou voľbou?