Zápichy na tortu: Nechaj sa inšpirovať niečím nevšedným!

Znie to síce smiešne, ale je to skutočný názov pre ozdobu na tortu. Určite si pamätáte postavičky zo sadry, ktoré kedysi kraľovali každej svadobnej torte. Aj dnes ich z času na čas vidíme. Zápichy na tortu môžu byť, samozrejme, akékoľvek, no my sme pre vás pripravili výber z tých, ktoré sa v tejto sezóne používajú najčastejšie a pár takých, ktoré nás rozosmiali.

Odporúčame: Svadobná torta ako sladké umenie: Jedinečnosť s dôrazom na detail

zlaté zápichy na tortu

Zdroj: Shutterstock®

Tradičné

Klasický zápich do torty si môžete nechať vyrobiť na mieru. Je vyrezaný z plastu, stojí pár centov a jeho variantov je naozaj veľa. Môžete si vybrať z klasických kúskov nevesty a ženícha v svadobnom oblečení alebo o niečo voľnejšie stvárnenie. Ak už máte deti, môžete ich takto „dopichnúť“ na tortu tiež, prípadne svojich domácich miláčikov alebo niečo, čo vás dvoch (troch, štyroch...) vystihuje.

pes ako ozdoba na torte

Zdroj: Shutterstock®

zápich na tortu - pán a pani

Zdroj: Shutterstock®

Uletené

Filmové a rozprávkové postavičky, nesmrteľní hrdinovia či filmové postavy. Všetky môžu vyzerať ako vy. A prečo vlastne nie? Veď svadba nemusí byť len formálna. Ak ste obaja uletení a milujete to isté, prečo by si nemohol Batman zobrať Superženu alebo čarodejník z Chrabromilu niekoho z Bystrohlavu? Aj Luke Skywalker má rodinu, hoc trošku komplikovanú.

postavičky na torte

Zdroj: Shutterstock®

vintage svadobné ozdoby na tortu

Zdroj: Shutterstock®

Pán a pani

Asi najtradičnejšie zápichy sú s nápisom „Pán a Pani“, prípadne „Mrs. a Ms.“. Vyrobiť si môžete dať aj zápichy na mieru s vaším novým spoločným priezviskom alebo obľúbeným mottom. Nezabudnite tiež na to, že farba zápichu by sa mala ladiť s farbou výzdoby alebo torty. Ideálny je strieborný alebo zlatý, tie sa hodia takmer všade.

nahá svadobná torta

Zdroj: Shutterstock®

elegantné zápichy do torty

Zdroj: Shutterstock®

Prírodné drevo

Vintage štýl si pýta drevo. Aspoň niekde, aspoň trošku. Ak ste do dreva blázni, pokojne si nechajte upiecť drevenú tortu. Samozrejme, s fantastickým krémom, chutnými doplnkami a kúskom prírody. Jednoducho, presne tak, ako to máte radi.

drevené ozdoby na tortu

Zdroj: Shutterstock®

Zápichy na tortu sú svadobným detailom, drobnosťou, na ktorú často ani nemyslíme. Tortu môžete ozdobiť len kvietkami (či už živými rezanými alebo jedlými), ale aby bola skutočne výnimočná, bude to chcieť čosi navyše.

Zaujme ťa: Marsala: Objav spolu s nami farbu talianskeho vína

2 komentárov
Jana Komadová

Jana Komadová

14.08.2019 20:42

Rada som si prečítala

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

06.04.2021 19:55

My sme zvolili drevený zápich na tortu so spoločným priezviskom :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE