Tradičné koláče alebo svetové špeciality
Súčasné svadobné trendy smerujú skôr k tým svetovým. Populárne sú makarónky, makrónky či mníšske pupky. Drobné a krehké mandľové pusinky s plnkami od výmyslu sveta. Stále častejšie sa stretávame s praktickými variantmi dezertov tiramisu či talianskeho pudingového dezertu panna cotta v plastových alebo sklenených pohárikoch. Svojej cukrárky sa tiež opýtajte na mini koláčiky. Mini cupcakes, mini tortičky (zmenšeniny vašej svadobnej torty), mini tartletky a tiež jednohubkové cake-pops, ktoré vyzerajú ako koláčové okrúhle lízanky.
Sladký stôl alebo candy bar môžete vytvoriť zo svojich obľúbených dezertov. Veď aká by to bola svadba bez laskoniek, punčového rezu či veterníka? Cukrárka vám do neho rada zaradí aj koláčiky, ktoré vám napiekla babka. Hoc by to boli tradičné makové záviny či ťahaná štrúdľa plnená tými najlepšími višňami.
Svadobná torta, koruna sladkého stola
Svadobná torta môže byť srdcom candy baru (sladkého stola), ale len v prípade, že ju plánujete krájať ako dezert po hlavnom chode. Pokiaľ si krájanie torty chcete nechať ako program na večer, nechajte si ju zachladiť. Dlhší pobyt pri izbovej teplote by spôsobil veľmi ťažké a hlavne nepekné krájanie. Viacposchodovú tortu potom ľahko nahradíte etažérom, ktorý bude mať viac poschodí.
Všetko pekne zladené
Ak nevyužívate svadobnú agentúru, nezabudnite cukrárke povedať, akú farebnú kombináciu budete na svadbe mať. Mohlo by sa ľahko stať, že sa vám potom v jednej miestnosti zrazia dva štýly. Kvetinárku môžete tiež požiadať o kvietky navyše, ktoré potom rozmiestnite na tortu alebo ako extra výzdobu ku sladkému stolu. Ako pri všetkom je teda dôležité komunikovať, aby vaša čerešnička na torte ladila so zvyškom výzdoby.