Nevesta s okuliarmi? Žiadny problém! Tu sú tipy a inšpirácie nielen pre výber líčenia

Nevesta v okuliaroch

Okuliare dnes nosia aj tí, ktorí nemusia. Sú považované za módny doplnok. Ak práve vy kvôli problémom zraku musíte a máte pocit, že ako okuliarnatá nevesta nebudete vyzerať dobre, presvedčíme vás o opaku. Okuliare na svadbe nemusia byť problémom, poradíme vám nielen triky s make-upom, ale tiež čo robiť, keď zatúžite po kontaktných šošovkách. Aké líčenie pod okuliare zvoliť? Alebo radšej okuliare odložiť nabok? Zistite viac v článku!

Odložiť okuliare počas svadby do zásuvky?!

V prípade, že okuliare nosíte len občas a dokážete bez nich fungovať, pravdepodobne bez nich zvládnete pretancovať svadobným dňom bez najmenšieho problému. Dosť podobne tomu bude aj za predpokladu, že nosíte okuliare do blízka. Na svadbe toho na čítanie nebude príliš.

Trápi vás krátkozrakosť či ďalekozrakosť? Čím viac sa svadba blíži, tým skôr sa cítite bezradná a vlastne máte tak trochu pocit, že vám okuliare celý svadobný outfit prekazia? Vhodné okuliare podčiarknu tvar tváre, nechajú vyniknúť oči a nehovoriac o tom, že sa nájdu typy, ktorým okuliare naozaj pristanú. V takom prípade ich považujte za prednosť. Túto informáciu pretlmočte tiež svojmu snúbencovi. V žiadnom prípade sa nespoliehajte na to, že obrad spolu s hostinou a následným fotením zvládnete bez nich. 

Náhla zmena môže spôsobiť bolesť hlavy až závrate, kedy si pripadáte ako na vlnách, namáhané oči výdatne slzia a navyše prežiť celý svadobný deň ako v hmle tiež nie je žiadna paráda. Nehovoriac o tom, že na svadobných fotkách budete automaticky privierať oči a tváriť sa neprítomne.

Odporúčame: Ako obliecť svadobnú mamu na svadbu? Maminky, zbystrite pozornosť!

Vhodné okuliare na svadbu

Okuliare vhodné na svadbu môžu byť menej nápadné, rovnako ako extravagantné a zdobené kamienkami. Nevesty volia biele a tiež tie od hnedej až po čiernu. V kurze sú tiež pastely. Pozrite sa na štýlové ukážky ako môže vyzerať nevesta s okuliarmi.

Nevesty s okuliarmi:

nevesta so ženíchom
pinterest.com/bespokebride

okuliare na neveste
pinterest.com/lapisdenoiva

okuliare na svadbe
pinterest.com/matrimoniocom

nevesta
pinterest.com/whimsicalwonderlandweddings

nevesta s okulairmi
pinterest.com/THE_UN_WEDDING

Tipy pre svadobné líčenie pod okuliare

Základom je matná a zjednotená pleť. Make-up nanášajte v menších vrstvách a usilujte o riadne zapracovanie do pleti, pomôže vám hubka, prípadne štetec. Korektorom zamaskujte všetky nedokonalosti, to isté platí aj o kruhoch pod očami. 

  • Okuliare na diaľku disponujú tým, že oči opticky zmenšujú. V tomto prípade stavte na svetlé až telové tiene s perleťou. Čiernu ceruzku na oči vymeňte za tú hnedú a následne ju štetcom zapracujte. 
  • Okuliare na blízko oči naopak zväčšujú, preto sa zamilujte do matných zemitých odtieňov a jemného nádychu dymového líčenia. Čierna maskara spolu s čiernou linkou je povolená. Inšpirujte sa naším výberom make-upov pod okuliare.

Ak nosíte dioptrické okuliare, tu sú ďalšie tipy pre ideálne svadobné líčenie:

  • Priestor medzi okuliarmi a lícami: Uistite sa, že lícenka je nanesená vyššie na lícne kosti, aby sa neotierala o rámy okuliarov.
  • Farba pier: Zvoľte jemné ružové alebo nude odtiene, ak preferujete, aby oči zostali v centre pozornosti. Ak máte rady výraznejšie pery, vyberte si dlhodržiaci rúž, ktorý sa nebude rozmazávať.
  • Highlighter pod obočie a do vnútorných kútikov očí: Svetlý highlighter pod obočím a v kútikoch očí pridá vášmu pohľadu sviežosť a rozjasní oči.
  • Výraznejšie obočie: Okuliare rámujú vašu tvár, preto nezabudnite na precízne upravené obočie, ktoré pomôže vyvážiť celkový vzhľad.

Umelé riasy pod okuliare?!

Použitie umelých rias pri neveste s okuliarmi môže byť skvelou voľbou, ale vyžaduje to trochu premyslenia, aby boli pohodlné a esteticky pôsobili. Dlhé a dramatické riasy môžu narážať do skiel okuliarov a byť nepríjemné. Vyberte si kratšie, prirodzene vyzerajúce riasy, ktoré zdôraznia oči bez toho, aby prekážali. Preto zvoľte kratšie a prirodzenejšie riasy. 

Ak chcete zvýrazniť oči, zvoľte riasy, ktoré pridávajú viac objemu než dĺžky. Takto získate výrazný vzhľad bez nepríjemného kontaktu so sklami. Ak sa chcete vyhnúť použitiu celých pásov rias, skúste jednotlivé riasy alebo riasové trsy. Tieto môžete prispôsobiť presne podľa tvaru vašich očí a okuliarov. Ak zvažujete umelé riasy, určite ich vyskúšajte aspoň raz pred svadbou, aby ste sa uistili, že sú pohodlné a nepôsobia rušivo.

Prečítaj si: Akú manikúru zvoliť na svadbu? S našimi tipmi určite nič nepokazíš!

Inšpirácie na líčenie pod okuliare:

make-up pre nevestu
pinterest.com/blushandpearlsbeauty

svadobný make-up
pinterest.com/beautyandfashionsales

líčenie na svadbu
pinterest.com/galyagorna

líčenie pre nevestu
pinterest.com/weddingforward

svadobné líčenie
pinterest.com/weddingforward

Ďalšie užitočné rady pre nevesty s okuliarmi

  • Pri skúškach líčenia si nezabudnite nasadiť okuliare. Uistite sa, že účes neprekáža rámom a make-up je prispôsobený vašim okuliarom, napríklad očné linky a tiene môžu byť výraznejšie, aby vaše oči vynikli aj za sklami.

  • Máte v pláne kúpiť si kvôli svadbe nové okuliare? Minimálne dvojmesačný náskok príde vhod. Výber rámov rovnako ako výroba okuliarových šošoviek na mieru nejaký ten čas zaberú.

  • V kurze sú šošovky bez odleskov. Investuje do kvalitnej antireflexnej úpravy.

  • Svadobné fotky: Ak máte obavy z odleskov na fotkách, porozprávajte sa s fotografom, aby vám pomohol vybrať správne uhly a svetelné podmienky, ktoré minimalizujú lesknutie sa skiel.

  • Uprednostňujte kvalitné materiály, elegantné farby a premyslite si, či vsadíte na okuliarové šošovky s tzv. filtrom modrého svetla. Chránia zrak pred žiarením displejov notebooku či smartfónu.

  • Náhradné okuliare alebo šošovky: Zvážte, či si so sebou na svadbu nepriniesť náhradné okuliare pre prípad, že by sa niečo stalo s vašimi hlavnými. Ak používate kontaktné šošovky, môžete ich mať ako záložné riešenie pre prípad, že by ste potrebovali prestávku od okuliarov.

Článok aktualizovaný 9.9.2024

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE