Získajte nápoje plné vitamínov so smoothie mixérom

multifunkčný kuchynský mixér

S príchodom jari a leta čoraz častejšie siahame po smoothie nápojoch, ktoré nám  prinášajú nielen množstvo osvieženia, ale zároveň prospievajú nášmu zdraviu a cítime sa vďaka nim dobre. Kombinovanie rôznych druhov ovocia, zeleniny a byliniek môže byť doslova umením, preto ak si pri príprave smoothie dovolíte experimentovať, dokážete zvýšiť nielen chuťový zážitok, ale aj výživovú hodnotu nápoja. 

Tip pre vás: Matrace pre páry – je lepšie vybrať si jeden spoločný alebo dva samostatné?

Naučte sa tajomstvá perfektného koktailu

Pripraviť dokonalý ovocný alebo zeleninový koktail môže byť umenie, s ktorým si však za pár sekúnd poradí kvalitný smoothie mixér. Toto sú niektoré tajné triky, ktoré vám pomôžu vytvoriť tie najlepšie koktaily:

1. Vyberajte  čerstvé a kvalitné suroviny

Kvalita koktailu začína výberom ingrediencií. Vždy sa snažte používať čerstvé a v ideálnom prípade aj sezónne ovocie a zeleninu. Sezónne produkty majú nielen lepšiu chuť, ale aj viac živín dôležitých pre posilnenie vašej imunity.

Nutribullet Pro Mineral so 7 kusmi príslušenstva Nutribullet

2. Experimentujte

Kombinovanie rôznych druhov ovocia a zeleniny môže byť náročné, ale s trochou skúseností a odhodlania nájdete dokonalé kombinácie. Tu je niekoľko overených dvojíc, ktoré vás prekvapia svojou lahodnou chuťou:    

  • Jablko a špenát: Jablká pridávajú sladkosť a špenát je bohatý na železo.

  • Mrkva a pomaranč: Táto kombinácia je plná vitamínu C a beta-karoténu.

  • Ananás a kel: Sladkosť ananásu vyváži horkosť kelu.

Neprehliadni: Svadobný web: Aké sú jeho výhody a ako si ho vytvoriť

3. Pridajte bylinky a koreniny

Vaše smoothie získa zaujímavú chuť a zároveň aj vyššiu výživovú hodnotu, ak doň pridáte napríklad:  

  • Mätu, tá pridá nápojom osviežujúci nádych.

  • Zázvor a kurkuma jemnú pikantnosť a protizápalové účinky.

  • Petržlenová vňať a koriander podporia detoxikáciu tela.

4. Zamerajte sa na konzistenciu

Pre dosiahnutie krémovitejšej hustoty pridajte trochu jogurtu, kokosového mlieka alebo avokáda. Ak je naopak váš nápoj príliš hustý, môžete ho zriediť vodou, kokosovou vodou, nesladeným mandľovým mliekom alebo odšťaveným pomarančom.

5. Nemixujte príliš dlho!

Pri samotnom mixovaní nápoja využívajte multifunkčný kuchynský mixér len do momentu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Príliš dlhé mixovanie môže spôsobiť stratu niektorých živín v nápoji.

Odporúčame: Ideálny svadobný dar pre mladomanželov: TOTO je skvelý nápad

7. Pripravte si ingrediancie vopred

Čaká vás naročný týždeň alebo iné povinnosti? Žiadny problém. Prichystajte si porcie ovocia a zeleniny vopred a uložte ich do mrazničky. To vám ušetrí čas pri následnej príprave.

Zdravie začína na tanieri

Pokiaľ do vášho jedálnička pridáte nielen zdravé kokteily, ale aj chutné dresingy a zálievky, dodáte šmrnc aj vašim obľúbeným letným šalátom, pečeným zemiakom, či kuraciemu mäsu. A navyše sa vaše jedlá stanú skutočne kulinárskym zážitkom. S prípravou týchto pokrmov, v zdravšej forme a s minimom oleja, vám pomôže teplovzdušná fritéza, s ktorou si pripravite okrem iného aj skvelú pečenú zeleninu, frittaty a iné pochutiny..

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE