Ako naplánovať a zorganizovať vegánsku svadbu? Na TOTO určite nezabudnite

Svadba je výnimočným dňom a každý pár chce, aby bola nezabudnuteľná a dokonalá. Svadby sú tiež ideálnou príležitosťou, ako sa s hosťami podeliť o svoj osobitný vzťah a životný štýl. Či už ste nadšenci bohémskeho štýlu, túžite po letnej svadbe v stodole alebo je vaším snom mať rozprávkovú svadbu v kaštieli, všetky vaše predstavy môžete zhmotniť práve počas vášho dňa. 

Vegánske svadby nie sú žiadnou novinkou. Plánovanie vegánskej svadby je nielen v súlade s etickými úvahami, ale predstavuje aj príležitosť na vytvorenie jedinečného kulinárskeho zážitku. Ak aj vy ste vegáni a máte obavy z toho, ako sa budú hostia cítiť na vegánskej svadbe, nezabudnite, že ak je to pre vás zmysluplné, vaši blízki by to mali pochopiť. Niektorí hostia môžu byť dokonca príjemne prekvapení, keď sa dozvedia, aké chutné môžu byť možnosti vegánskeho menu.

Ako zorganizovať vegánsku svadbu? Čo by na nej nemalo chýbať a na čo sa pri plánovaní zamerať?

Neprehliadni: Inšpirácie na svadobné dekorácie na svadbu v záhrade

Ako vyzerá vegánska svadba?

Vegánske svadby sú oslavy, ktoré zvyčajne organizujú páry, ktoré sa zdržiavajú konzumácie a používania mäsa a živočíšnych produktov. Ak chcete usporiadať autentickú vegánsku svadbu, oslava nesmie obsahovať žiadne živočíšne produkty.

Zatiaľ čo vaše vegánske svadobné menu pravdepodobne spôsobí najväčší rozruch, budete sa tiež musieť vyhnúť začleňovaniu materiálov, ako je hodváb, koža a vlna vo svadobnej výzdobe. Niektoré organizácie dokonca radia, aby ste sa vyhli používaniu živých zvierat akéhokoľvek druhu počas vášho veľkého dňa – dokonca aj vypustenie holubíc pred kostolom je v rozpore s vegánskou filozofiou.

Vegánsky životný štýl ide ruka v ruke aj s vedomým výberom, pokiaľ ide o viac než len zvieratá. Ekologické alternatívy a fair-trade ingrediencie (lepšie ceny, dôstojné pracovné podmienky a spravodlivejší obchod pre farmárov a pracovníkov) sú ďalšími možnosťami, ktoré treba zvážiť pri plánovaní vašej vegánskej svadby.

Pozri aj: Dajte novomanželom lásku na raňajky – so Svadobným mixom müsli od Mixit!

Vegánske svadobné menu Depositphotos

Vegánske svadobné menu

Pravdepodobne mnoho svadobných hostí bude prekvapených, keď namiesto bravčovej panenky im na tanier naservírujú tofu v pomarančovej omáčke. Majte však na pamäti, že je to vaša svadba. Samozrejme, že chcete, aby sa vaši hostia cítili príjemne a dobre sa najedli. Ponúknite im teda rôzne možnosti, ako sú šaláty, vegánske lasagne, chutné cestoviny, prekvapte ich vegánskymi klobáskami, lahodnými polievkami či vegánskymi lokšami. „Prinúťte" ich zamilovať sa do vegánskych jedál pestrou a lákavou ponukou. Najlepšie je vsadiť na vegánsky catering, ktorý sa o všetko postará.

Vegánsky bar

Ohúrte svojich hostí vegánskymi barmi alebo pultíkmi, kde môžu ochutnať vynikajúce jedlá. Jedným príkladom môže byť bar s olivovým olejom, kde si hostia môžu vybrať olivové oleje z celého sveta, ktoré sa dobre hodia k bochníkom vegánskeho chleba alebo tyčinkám. Nielen malých, ale i veľkých poteší stánok s vegánskou zmrzlinou a sorbetmi. 

Vegánska svadobná torta

S prílevom mliečnych výrobkov, vajec a masla sa môže zdať, že vegánska svadobná torta a vegánske svadobné zákusky je niečo, čo neexistuje. Banány, vegánske mlieko a jablkový pretlak sú možnosti, ktorými možno nahradiť mliečne výrobky, ktoré sa zvyčajne nachádzajú vo svadobných cukrovinkách. Svadobnú tortu môžete nahradiť aj alternatívami vegánskych dezertov.

I vegánske dobroty môžu byť veľmi chutné. Prekvapte svojich svadobných hostí a ponúknite im vegánske zákusky, vegan koláče, vegánske bezlepkové čokoládové košíčky, vegánske pudingy či vegánske pralinky.

Vegánske svadobné nápoje

Možno vás a vašich hostí prekvapí, že niektoré alkoholické nápoje nie sú vegánske, či už kvôli prísadám alebo procesu filtrácie. Najjednoduchším spôsobom je vybrať si tvrdý alkohol, ktorý je zvyčajne vegánsky. Staviť môžete tiež na vegánske pivo. Ak ste skôr milovníkmi vína, zvážte prenájom sangria nákladného auta, ktoré podáva vegánske víno.

Oblečenie na vegánsku svadbu

Oblečenie na vegánskej svadbe by malo tiež zodpovedať vašej filozofii. Pre svadobné šaty a oblek voľte materiály ako brokát, šifón a žoržet. Hodváb je ďalším bežným materiálom, ktorý sa nachádza v šatách a vlna je mimoriadne rozšírená v oblekoch, takže pri nakupovaní buďte opatrní. Pokiaľ ide o doplnky, vyhnite sa koženým opaskom a topánkam alebo použite vegánsku kožu.

Nezabudnite si najať vizážistu a vlasového stylistu, ktorý používa vegánske produkty. Ak si robíte vlasy a make-up sami, máte plnú kontrolu nad tým, čo používate.

Zaujme Ťa: Manželstvo podľa numerológie: Bola vaša svadba správnym rozhodnutím alebo omylom?

Vegánska svadobná výzdoba Depositphotos

Vegánska svadobná výzdoba

Pri vegánskej svadobnej výzdobe vsaďte na čerstvé ovocie alebo sezónnu zeleninu. Tieto chutné aranžmány dodajú vašej recepcii vkusné a udržateľné farebné odtiene a tiež neobsahujú plasty a iné nevegánske materiály. 

Sviečky dodajú vašej svadbe romantický pocit, ale veľa štandardných sviečok sa vyrába z produktov živočíšneho pôvodu, ako je včelí vosk a živočíšny tuk. Ako vegánska alternatíva sa používajú sójové sviečky a v skutočnosti horia dlhšie ako tie tradičné. Ekologické girlandy zo živých kvetov krásne doplnia svadobné priestory a vázy s kyticami zase ozdobia stoly.

Vegánska svadobná kytica

Ak sa rozhodujete medzi čerstvými alebo umelými kvetmi na svadbu, majte na pamäti, že niektoré umelé kvety sú vyrobené z hodvábu. Čerstvé kvety alebo drevené kvety sú však vhodné pre vegánov. Používanie sezónnych kvetov je tiež skvelý spôsob, ako znížiť svoju uhlíkovú stopu. Zvážte tiež sušenie kvetov po svadbe, aby ste maximalizovali ich využitie.

Pripravte vašich hostí

Oznámte svojim hosťom, že vaša svadbu je vegánska. Na svadobné pozvánky alebo na svadobnú webovú stránku ich o tom informujte. Ak sa rozhodnete počkať do posledného dňa, jednoducho umiestnite štítky vedľa potravín s nápisom „vegan“, aby hostia vedeli, čo jedia.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE