Nevesty, týchto 50 vecí by ste mali stihnúť týždeň pred svadbou

50 vecí, ktoré treba urobiť týždeň pred svadbou

A je to tu. Začinate pomaly odpočívať a už cítite nervozitu. Ostáva vám len týždeň do toho veľkého dňa. Ak ste organizovaná nevesta, väčšinu tých veľkých záležitostí budete mať hotových mesiace pred svojím svadobným dňom, ale sú isté veci, ktoré budete potrebovať alebo dokonca chcete urobiť týždeň pred vašou svadbou.

Aby ste na nič nezabudli a aby vaša svadba bola perfektná a dokonalá, vytvorili sme praktický svadobný zoznam 50 vecí, ktoré je potrebné vybaviť posledný týždeň pred vaším veľkým dňom. 

Neprehliadni: Priania k svadbe - čo do nich napísať a čomu sa radšej vyhnúť?

1. Skúška svadobných šiat

Urobte si skúšku svadobných šiat a uistite sa, že vám perfektne sedia, nikde vás netlačia, naťahajú. Skontrolujte či ich netreba ešte zaniesť do čistiarne.

2. Vyskúšať si všetky odevy

Určite si vyskúšajte i šaty, do ktorých sa chcete prezliecť po polnoci, kroj pri čepčení. Dajte si záležať i na príprave oblečenia, v ktorom pôjdete na líčenie či ku kaderníčke. Malo by byť praktické, aby ste si nezničili svoj svadobný účes.

3. Kontrola svadobného look -u

Uistite sa, že máte všetky kúsky, ktoré vás budú v svadobný deň zdobiť, ako je spodná bielizeň, topánky, doplnky do vlasov, kabelka, kabátik v prípade nepriaznivého počasia. Jednoduchou chôdzou po dome si vaše nohy zvyknú na chôdzu vo svadobných topánkach.

4. Pripraviť si veci do kabelky

Maskara na mihalnice, vlhčené obrúsky, rúž, hygienické potreby - pripravte si do vašej kabelky veci „pre každý prípad“, ktoré dokážu vyriešiť menšie problémy či nehody počas vášho svadobného dňa.

Pozri aj: Ako naplánovať a zorganizovať vegánsku svadbu? Na TOTO určite nezabudnite

Skúška svadobného účesu Depositphotos

5. Skúška svadobného účesu a make up -u

Zájdite ku svojej kaderníčke a vizážistke a spravte si skúšku. Potvrďte si tiež u nich termín, resp. hodinu vašej schôdzky.

6. Dokúpiť chýbajúce veci

Chýbajú vám doplnky do vlasov? Chceli ste si kúpiť parfém špeciálne pre váš svadobný deň? Tak teraz je ten správny čas.

7. Pripraviť si veci na svadobnú noc

Nenechajte nič na náhodu a prichystajte sa na vašu svadobnú noc. Kúpte si, ak ste tak ešte nespravili, špeciálnu bielizeň, fľašu kvalitného šampanského, aby ste si užili svoju prvú noc už ako manželia.

8. Ísť do solária

Ak túžite po peknom opálení, ktoré vkusne doplní váš svadobný look, choďte do solária alebo sa objednajte na cukrový nástrek.

9. Absolvovať manikúru, pedikúru, depiláciu voskom

Venujte čas sebe a príjemným úpravám, ktoré váš vzhľad vo svadobný deň privedú do dokonalosti.

10. Vytvoriť zoznam piesní pre Dj-a alebo kapelu

Dohodnite si stretnutie s Dj- om alebo kapelou a pripravte pre nich zoznam skladieb, ktoré chcete, aby na vašej svadbe odzneli.

11. Zavolať starejšiemu

Ak vašu svadbu bude uvádzať a viesť starejší, pár dni pred svadbou sa s ním skontaktujte a objasnite si harmonogram dňa a dolaďte všetky detaily.

12. Stretnúť sa so svadobným koordinátorom

Ak máte svadobného koordinátora alebo koordinátorku, dohodnite si posledné stretnutie a prejdite si s ním všetky detaily.

Zaujme Ťa: Inšpirácie na svadobné dekorácie na svadbu v záhrade

Svadobný rozpočet Depositphotos

13. Kontrola financií a platby

Jednou z najdôležitejších úloh, ktorými by ste sa mali zaoberať v dňoch pred vašou svadbou, je zabezpečiť, aby všetci vaši dodávatelia služieb a miesto konania dostali zaplatené. Nezabudnite si skontrolovať zmluvy s dodávateľmi v dostatočnom predstihu pred dátumom svadby, aby ste vedeli, kedy treba všetko vyplatiť.

14. Sprepitné

Pripravte si vopred sprepitné, tringelty pre dodávateľov a personál, ktorý sa podieľal na tom, aby váš svadobný deň bol nezabudnuteľný.

15. Kontaktovať svadobných hostí, ktorí nepotvrdili svoju účasť

Prejdite si zoznam svadobných hostí a obvolajte tých, ktorí vám nepotvrdili svoju prítomnosť. Overte si, či s nimi môžete alebo nemáte rátať.

16. Informovať miesto konania o finánom počte svadobných hostí

Potvrďte svoj zoznam svadobných hostí a odovzdajte ho miestu konania vašej svadby a cateringu. Ak má niektorý z vašich hostí špeciálne stravovacie potreby, alergie, intolerancie, uistite sa, že je o tom dodávateľ informovaný.

17. Zasadací poriadok

Keď už máte kompletný zoznam pozvaných, ešte raz si prejdite zasadací poriadok.

18. Porozprávať sa so svojím fotografom, kameramanom

Byť v neustálom kontakte so svojím svadobným fotografom je vždy užitočné a ako sa blíži váš svadobný deň je dobré sa s ním naposledy porozprávať o záberoch, ktoré chcete, o nových nápadoch, ktoré máte či o všeobecnom prehľade o tom, ako deň bude prebiehať.

19. Zabezpečiť pomoc hosťom, ktorí ju potrebujú

Ak na vašu svadbu prídu chorí alebo starší hostia, bude dôležité pripraviť pre nich všetko, čo si ich stav vyžaduje. Zabezpečte im dopravu, vyberte im správne miesto pri stole.

20. Presuny počas svadobného dňa

Ak nemáte obrad a hostinu na jednom mieste, určite si prejdite ako pôjdete a kto bude koho viesť. Ak máte k dispozícii autobus, je to jednoduchšie. Uistite sa, že všetci vaši svadobní hostia majú zabezpečenú dopravu.

21. Overiť si rezerváciu v hoteli

Pravdepodobne na vašu svadbu pricestujú i hostia zďaleka. Skontaktujte sa s ubytovacím zariadením a skontrolujte si s nimi vašu rezerváciu - či počet izieb sedí s počtom ubytovaných.

22. Skúška v kostole

Ak budete mať cirkevný obrad a svadbu v kostole, zájdite za farárom a prejdite si, ako to celé bude prebiehať.

23. Svadobná výzdoba

Zavolajte svojej kvetinárke, koordinátorke a uistite sa, že svadobná výzdoba je prichystaná. Ak ste si sami robili napríklad menovky na stôl alebo ste ich kupovali niekde inde, nezabudnite ich odovzdať.

Odporúčame: Perly v svadobnom účese: Vsaďte aj vy na tento romantický doplnok

Darčeky pre svadobných hostí Depositphotos

24. Pripraviť si darčeky pre hostí

Určite aj vy ste sa rozhodli obdarovať svojich hostí drobnosťami, ktoré im pripomenú váš veľký deň aj v budúcnosti. Overte si, či máte dostatočný počet darčekov a pripravte si ich.

25. Odovzdať svadobné predmety

Pripravte si, skontrolujte a odovzdajte všetky predmety a doplnky, ako je napríklad vankúš na prstene, nôž na tortu, svojmu koordinátorovi alebo miestu konania. Ak si objednávate zákusky a svadobnú tortu od cukrára, zabezpečte, aby boli prevezené na miesto konania. V prípade, že si robíte svadobnú výzdobu sami, naaranžujte ju v priestoroch, kde sa bude konať svadobná hostina.

26. Pohostenie pred kostolom, úradom

Je tradíciou, že po obrade či už v kostole alebo na úrade sa ponúkajú koláče a prípitok. Poproste niekoho zo svadobčanov, aby sa ujali tejto úlohy.

27. Program pre deti

Ak na vašej svadbe bude viac detí, výborným riešením je animátor, ktorý sa o ne postará. Môžete deťom vymyslieť program, vyhradiť im špeciálny stôl, zaobstarať im omaľovánky, pexeso či iné hry, ktoré ich zabavia.

28. Výslužky

Ak plánujete svojím svadobným hosťom dať aj výslužky v podobe zákuskov a fľaše vína, prichystajte si kartóny a darčekové tašky.

29. Balenie po svadbe

Dohodnite sa s niekým, aby vám pomohol pobaliť po svadbe dekorácie, zákusky či jedlo, ktoré sa neskonzumovalo.

30. Zdobenie auta

Ak ste sa ešte nedohodli so svojou kvetinárkou na hodine, zavolajte jej, aby vaše svadobné auto bolo včas ozdobené a pripravené.

31. Pozrieť si predpoveď počasia

Jediná vec, ktorá sa nedá objednať je počasie. Pozrite si predpoveď a potvrďte si plán B s miestom konania v prípade nepriaznivého počasia.

32. Vyčistite si obrúčky

Nezabudnite ani na prstene, pretože tie budú okrem vás tiež stredobodom pozornosti. Odovzdajte ich tiež zodpovednej osobe, ktorú ste si vopred určili.

33. Sľuby

Ak sa chystáte partnerovi predniesť svoj sľub, nastal ten správny čas upraviť ho, doplniť a párkrát si ho prečítať. 

34. Prejavy

Zavolajte osobám, ktorých ste požiadali o prejav a uistite sa, že na svoju povinnosť nezabudli.

35. Poďakovanie pre rodičov

Je veľmi milé a krásne, ak do svojho svadobného programu zahrniete aj poďakovanie rodičom. Pripravte si krátku ďakovnú reč.

36. Pripraviť si darčeky pre rodičov

Okrem drobných darčekov pre hostí, pripravte si aj prekvapenie pre svadobných rodičov. Môžete im podarovať medovníkové srdiečka so špeciálnym textom, vyrezávané srdce z dreva alebo album so sentimentálnymi fotografiami.

37. Prichystať darček pre svojho budúceho manžela

Chcete podarovať svojmu ženíchovi niečo špeciálne? Alebo ho potešiť drahými hodinkami? Zabaľte mu darček a premyslite si, kedy mu ho odovzdáte.

Neprehliadni: Čo ak bude pršať? Pri plánovaní záhradnej svadby s dažďom radšej rovno počítajte

Svadobný tanec Depositphotos

38. Svadobný tanec

1 týždeň pred svadbou je ideálnym pre nacvičenie si svadobného tanca. Prejdite si s partnerom choreografiu a dolaďte ju do dokonalosti.

39. Prejsť si s partnerom časový harmonogram

Sadnite si s vaším partnerom a prejdite si spolu program a časový harmonogram. Dolaďte i ďalšie detaily svadby, napríklad kde sa chcete vidieť prvýkrát.

40. Zavolať svojim družičkám

Skontaktujte sa so svojimi družičkami a uistite sa, že všetky z nich sú pripravené na svadbu a vedia o svojich povinnostiach (prvá družička, pomoc pri čepčení). Ak ste od svojich družičiek vyžadovali, aby mali rovnaké šaty alebo šaty rovnakej farby, zistite, či ich zohnali.

41. Kontrola dokumentov a dokladov

Či už ide o civilný svadobný obrad alebo bude vaša svadba na zámku či v kostole, pri všetkom tom plánovaní nezabúdajte i na formálnu stranku. Skontrolujte si všetky doklady, aby obrad prebehol bez akýchkoľvek komplikácií. Aj svedkom prízvukujte, aby si nezabudli občianske preukazy.

42. Svadobná cesta - zbaliť si veci

Chystáte sa na medové týždne krátko po svadbe? Nakúpte všetky potrebné veci, pripravte si kufre, skontrolujte pasy a uložte na jedno miesto.

43. Upratať si doma

Znie to šialene? Posledná vec, ktorú si po svadbe želáte, je vrátiť sa do neupratanej, chaotickej domácnosti. Takže rýchlo upracte a vymeňte posteľné obliečky, aby ste sa vrátili do čistého príbytku.

44. Vyčistiť zoznam aktivít a povinností

Vezmite si svoj zoznam so všetkými záležitosťami a vecami, ktoré ste mali doladiť posledný týždeň pred svadbou. Zaškrnite si tie, ktoré ste vybavili a svoj čas a energiu venujte tým zostávajúcim.

45. Niečo staré, nové, požičané a modré

Ak dodržiavate tradície, nezabudnite si obliecť niečo staré, nové, požičané a modré. 

Pozri aj: Svadobná kytica, ktorá ti vyrazí dych: Akú si vyberieš?

Čo stihnúť týždeň pred svadbou Depositphotos

46. Posledné rande ako slobodní

Choďte na posledné rande ako snúbenci. Bude to nielen romantický a špeciálny moment, ale aj skvelý spôsob, ako sa resetovať a upokojiť svoju myseľ.

47. Spánok a zdravé jedlo

Aj keď to bude možno ťažké, doprajte si čo najviac spánku. Nepodceňujte ani stravu. V tom veľkom zhone pred svadbou asi nebudete mať ani čas, ani chuť vôbec niečo zjesť. Pamätajte si však, že čím zdravšie sa budete cítiť, tým budete vo svadobný deň šťastnejší.

48. Dodržujte pitný režim

Dodržiavať pitný režim by ste nemali 1 týždeň pred svadbou, ale stále. Doprajte si dostatok vody, hydratujte sa, aby ste predišli nevoľnosti, nervozite, neovládateľným chutiam či suchej pleti.

49. Rozmaznávajte sa

Pri všetkých tých svadobných povinnostiach a prípravách vám určite dobre padne horúci kúpeľ. Objednajte sa i na masáž, vyložte si doma nohy a prečítajte si obľúbenú knihu.

50. Relaxujte

Skontrolovať hostí, prejsť si program, špeciálne požiadavky, hudba na svadbu a piesne, vyskúšať si svadobné šaty, časový harmonogram, pripraviť a vybaviť, doladiť posledné detaily, skontrolovať dodávateľov, prejsť si program svadby, zhrnúť zoznam aktivít, skontrolovať svadobný rozpočet a miesto konania - aj keď sa to veľmi ľahko povie, nemali by ste zabudnúť relaxovať a dopriať si oddych. Svadba je veľká udalosť, ktorá sa stane nezabudnuteľnou spomienkou a nechcete predsa mať obrovské kruhy pod očami a strhanú tvár. 

Pozri aj: Dajte novomanželom lásku na raňajky – so Svadobným mixom müsli od Mixit!

Týždeň pred svadbou Depositphotos

Svadobný plánovač - čo nerobiť týždeň pred svadbou?

Skúšať nové ošetrenia, úpravy pleti

Chemický peeling, výplne, botox - skúste to urobiť prvýkrát aspoň dva mesiace pred termínom vašej svadby.

Nový účes

Ak máte polodlhé až dlhé vlasy a plánujete si ich dať ostrihať, naplánujte si posledný strih tri až štyri týždne pred svadbou, aby ste sa vyhli rozštiepeným končekom alebo nechcenému výsledku.

Písanie svadobných sľubov

Ak budete písať svoj vlastný svadobný sľub, týždeň pred vašou svadbou nie je čas začať, ale je čas trénovať.

Zbytočné zmeny

Týždeň pred vašou svadbou nie vhodná doba rozhodovať sa o nových kvetoch, svadobnej výzdobe, prerobení nápisov alebo zmene priestorov.

Tip na záver

Od začiatku predstierajte, že dátum vašej svadby je o dva až tri týždne skôr, ako v skutočnosti je. To vám ponechá dostatok priestoru na to, aby ste sa mohli sústrediť na starostlivosť o seba, rodinné záležitosti a akékoľvek núdzové situácie na poslednú chvíľu, ktoré sa môžu objaviť počas týždňa pred vašou svadbou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE