Darčeky pre hostí na svadbu? Alebo čím potešiť hostí na stole a vykúzliť úsmev

Darčeky pre hostí na svadobnom stole

V dnešnej dobe sa stalo skoro už samozrejmosťou, že na svadobnom stole čaká na hostí malé prekvapenie. Môže sa jednať o kreatívnu menovku, drobný darček alebo iný nápaditý detail. Účelom je jednoducho potešiť a zároveň prispieť k celkovej atmosfére svadby. Nejedná sa nakoniec iba o milé gesto, ale zároveň milý spôsob, ako hosťom poďakovať za ich prítomnosť a zdieľanie tohto významného dňa.

Pozri si aj: Priania k svadbe - čo do nich napísať a čomu sa radšej vyhnúť?

1. Personalizované menovky

Aj samostatné menovky môžu byť darčekom. Stačí byť originálny. Môžete napríklad použiť drevené plátky alebo kúsky bridlice, na ktoré napíšete mená hostí. Využiť a dekorovať môžete napríklad aj väčšie sklenené črepy, len sa uistite, že sú obrúsené, aby nedošlo k nepríjemnému porezaniu.

Tip: Menovky môžete tiež zdobiť malými kvetmi alebo sušenými bylinkami, ktoré ladia s celkovou výzdobou svadby.

Neprehliadnite: Svadobná časová kapsula, netradičný svadobný rituál na Slovensku

Personalizované menovky
Sunshine/stock.adobe.com

2. Dobroty vo vrecúšku s mašľou

Sladkosti sú vždy vítané! Zabaľte do celofánového vrecúška napríklad gumové cukríky alebo nugáty a zaviažte vrecúško ozdobnou mašličkou. Aj takto jednoduchý darček môže potešiť. Len v prípade, že budete baliť čokoládu alebo nugáty sa uistite, že vrecúška nebudú vystavené dlho priamemu slnku. Pokiaľ myslíte, že vaši hostia skôr holdujú sladkému, môžete do vrecúška nasypať napríklad orechovú zmes.

Tip: Pridajte malý štítok s poďakovaním a dátumom svadby, aby si hostia mohli túto sladkú spomienku uchovať.

3. Mini fľaštičky s medom alebo džemom

Malé poháre plné domáceho medu alebo džemu sú originálnym a praktickým darčekom. Ozdobte ich ozdobnými viečkami a stužkami, ktoré ladia s farebnou schémou svadby. Ak budete do pohárov plniť džem či med sami, asi vám tvorba darčekov nejaký čas zaberie. Na druhú stranu je to darček, s ktorým nemôžete šliapnuť vedľa.

Tip: Na každý pohárik môžete pridať personalizovanú etiketu s iniciálami novomanželov a dátumom svadby. Opäť preto, aby si hostia mohli uchovať následne poháre ako spomienku na váš deň.

Tip pre vás: Svadobná kytica, ktorá ti vyrazí dych: Akú si vyberieš?

Mini fľaštičky s medom alebo džemom
Depositphotos

4. Sadenice alebo sukulenty

Živé rastlinky, ako sú malé sadenice byliniek alebo sukulenty, sú krásnym a ekologickým darčekom. Hostia si ich môžu odniesť domov a pestovať ako spomienku na váš svadobný deň. Rovnako ako bude prekvitať váš vzťah budú následne prekvitať aj rastlinky v kvetináčoch u vašich hostí doma.

Tip: Každú rastlinku môžete opatriť malou ceduľkou s osobným odkazom alebo citátom.

5. Voňavé sviečky

Ak máte tú možnosť, ste zruční a zároveň vám nevadí ručná práca, je toto darček, pri ktorého tvorbe sa navyše aj s partnerom príjemne zabavíte. Ručná výroba sviečok je naozaj skvelou voľbou pre kreatívne svadobné darčeky. Vyberte si vône, ktoré vám pripomínajú váš vzťah alebo sezónu, v ktorej sa svadba koná.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE