Kaštiele na strednom Slovensku, v ktorých môžeš zorganizovať svadbu

Kaštiele na strednom Slovensku

Vaše sny sa môžu stať skutočnosť, a to vďaka kaštieľom, ktoré dýchajú históriou. Ak chcete očariť všetkých svojich svadobných hostí a hlavne, ak túžite po svadbe, ktorá bude výnimočnou a navždy sa vryje do vašej pamäti a vašich sŕdc, tak si stačí vybrať správny kaštieľ. A že ich na strednom Slovensku je naozaj mnoho, asi hovoriť nemusíme. Kaštiele na strednom Slovensku - poďme sa spolu pozrieť na tie, ktoré sú prístupné verejnosti a v ktorých sa konajú svadby.

Aj vy ste stále snívali, ako kráčate dole schodmi v bielych svadobných šatách s aspoň trojmetrovou vlečkou? A ako vás na poslednom schodíku čaká váš vyvolený, s ktorým ruka v ruke kráčate pred oltár? A ako si v parku alebo v zlatej sále hovoríte ÁNO s hrčou v hrdle, cez ktorú je jeho vyslovenie zložité, no o to viac krajšie a romantickejšie? Ako vám všetci tlieskajú pri prvom už manželskom bozku?

Nič nie je stratené! Nie je to iba rozprávka, ba naopak. Vaše sny sa môžu stať skutočnosťou, a to vďaka kaštieľom, ktoré dýchajú históriou. Ak chcete očariť všetkých svojich svadobných hostí a hlavne, ak túžite po svadbe, ktorá bude výnimočnou a navždy sa vryje do vašej pamäti a vašich sŕdc, tak si stačí vybrať správny kaštieľ. A že ich na strednom Slovensku je naozaj mnoho, asi hovoriť nemusíme. Tak sa poďme spolu pozrieť na tie, ktoré sú prístupné verejnosti a v ktorých sa konajú svadby.

Neprehliadni: Tematická svadba v štýle The Great Gatsby – vneste do vášho veľkého dňa nádych luxusu, elegancie a štýlu

Prečo mať svadbu v kaštieli?

Svadba v kaštieli ponúka jedinečnú romantickú atmosféru, historický šarm a eleganciu. Poskytuje nádherné prostredie pre svadobné fotografie a možnosť mať celý svadobný deň na jednom mieste – od obradu po hostinu. Kaštiele ponúkajú súkromie, exkluzívnosť a veľkorysé priestory, čím zabezpečujú nezabudnuteľný zážitok pre vás aj vašich hostí.

Väčšina kaštieľov ponúka širokú škálu služieb vrátane priestorov na obrad a svadobnú hostinu. To znamená, že všetko potrebné pre váš veľký deň je na jednom mieste, čo výrazne zjednodušuje organizáciu svadby.

Kaštiele poskytujú komfortné ubytovanie priamo na mieste, čo znamená, že vy aj vaši hostia môžete po svadbe pohodlne relaxovať. Luxusné vybavenie a nádherné izby prispievajú k tomu, že celá udalosť pôsobí elegantne a štýlovo.

Odporúčame: Mikro svadby sú čoraz populárnejšie. Prečo im viac a viac párov povie áno?

Kaštieľ Svätý Anton

Kaštieľ vo svätom Antone

Očarujúce romantické miesto, ktoré je predurčené k tomu, aby sa vaša svadba stala nezabudnuteľnou a výnimočnou. Svadobné obrady sa v kaštieli konajú celoročne. Samozrejme, je potrebné si vopred dohodnúť termín a rezervovať ho pre váš veľký deň. V kaštieli sa konajú civilné sobáše, ale aj cirkevné. Pokiaľ sa jedná o civilný sobáš, tak si v prípade priaznivého počasia môžete svoje ÁNO povedať na nádvorí, v parku alebo v obradnej miestnosti. Cirkevné sobáše sa konajú v kaplnke Nanebovzatia Panny Márie.

Kaštieľ Mošovce

Kaštieľ v Mošovciach bol postavený v druhej polovici 18. storočia. Postaviť ho dala šľachtická rodina Révaiovcov v rokokovo-klasicistickom slohu. Kaštieľ je obklopený prírodou a anglickým parkom, ktorý rovnako ako samotný kaštieľ poskytuje možnosť prípravy romantickej svadby. Pýchou kaštieľa je však Zlatý salón, ktorého steny zdobia zlaté ornamenty a majestátny krištáľový luster. Súčasťou tohto Zlatého salóna je salónik pre svadobný obrad a salónik s tanečným parketom.

Kaštieľ Dolná Krupá

Tento elegantný klasicistický kaštieľ obklopený krásnym parkom je ideálny pre svadby pod holým nebom. V jeho interiéroch nájdete štýlové priestory na svadobnú hostinu, a rozsiahla záhrada poskytuje nádherný priestor na svadobný obrad. 

Zaujme Ťa: Kaštiele na západe Slovenska, v ktorých môžeš povedať svoje ÁNO

Château DIVA (Turčianske Teplice)
turcania.sk

Château DIVA (Turčianske Teplice)

Chateau DIVA je rokokový kaštieľ z 18. storočia, ktorý bol neskôr prebudovaný v klasicistickom štýle. Ak chcete spečatiť svoju lásku v šľachtickom, grófskom alebo barónskom štýle, tak v kaštieli vám splnia vaše najtajnejšie sny. Toto výnimočné miesto s malebnými vnútornými a rozprávkovými vonkajšími priestormi vám zaručí, že váš deň D bude ako z rozprávky. Kaštieľ je ideálny na menšie svadby.

Kaštiel Vígľaš

Tento zrekonštruovaný goticko-renesančný hrad nachádzajúci sa pri Zvolene ponúka impozantné priestory na svadby. Kaštieľ Vígľaš kombinuje históriu s moderným komfortom. Na nádvorí hradu alebo v interiérových sálach môžete zorganizovať svadobné obrady a hostiny. Kaštieľ ponúka ubytovanie pre hostí a nádherný výhľad na okolité kopce.

Kaštieľ Turčianska Štiavnička

Malebný kaštieľ, obklopený nádhernou prírodou a starobylými stromami, ponúka romantické miesto pre menšie aj väčšie svadby. Kaštieľ má krásne priestory pre hostiny a svadobné obrady je možné usporiadať priamo na pozemku alebo v neďalekom kostole. Leží neďaleko Martina.

Château Gbeľany

Kaštieľ, ktorého história siaha do polovice 18. storočia. Pôvab a elegancia v barokovom štýle nachádzajúca sa uprostred nádherného anglického parku, splní vaše nevyslovené svadobné túžby. V kaštieli, ktorý sa využíva aj ako hotel, pripravia vašu svadobnú hostinu do posledných požiadaviek.

Kaštieľ Oponice

Kaštieľ Oponice, ktorý sa nachádza blízko Topoľčian (bližšie k západnému Slovensku, ale v dosahu stredného), je známy pre svoju výnimočnú knižnicu a historické priestory. Okrem nádherných sál ponúka aj exkluzívne služby na usporiadanie svadieb. Rozľahlé záhrady a nádvorie sú ideálne pre romantické svadobné fotografie.

Kaštieľ Radvanských

Tento historický kaštieľ sa nachádza priamo v Banskej Bystrici a ponúka elegantné priestory vhodné na svadby v blízkosti mesta. Nádherná architektúra kaštieľa a jeho okolie poskytujú romantickú atmosféru pre svadobné ceremónie aj hostiny.

Kaštieľ Divín

Kaštieľ Divín, pôvodne renesančný kaštieľ, je výnimočným miestom pre svadby v srdci stredného Slovenska. Okrem romantických priestorov v interiéri ponúka aj veľké nádvorie, kde je možné zorganizovať svadobný obrad alebo hostinu. Okolie je bohaté na prírodné scenérie, ideálne pre svadobné fotografie.

Pozri aj: Kaštiele na východe Slovenska, v ktorých môžeš spečatiť svoj sľub

Kaštieľ Gbeľany
PINTEREST.com

Kaštieľ Krasňany

Príbeh Krasňanského kaštieľa sa začal písať v 15. storočí. Pôvodná neskorogotická kúria bola šľachtickou rodinou Pongráczovcov prestavaná na renesančný kaštieľ, ktorý bol postupne prestavaný do dnešnej podoby. Kaštieľ v Krasňanoch v blízkosti Žiliny zachováva skutočné historické hodnoty, ktoré ocenia nevesty milujúce ducha histórie. V kaštieli je vám k dispozícii kaplnka na sobáš, priestory divadelnej sály, park s jazierkom, priestory sály zbraní či priestory vínnej pivnice.

Kaštieľ Čereňany

Tento romantický kaštieľ s nádhernou záhradou a štýlovými interiérmi je obľúbenou destináciou pre svadby. Ponúka elegantné priestory na hostiny a svadobné obrady vo vnútorných alebo vonkajších priestoroch. Kaštieľ je obklopený prírodou, čo poskytuje ideálny priestor na svadobné fotografie. Nájdete ho pri Prievidzi. 

Kaštieľ Halič

Kaštieľ Halič pri Lučenci, kompletne zrekonštruovaný a premenený na luxusný hotel, ponúka jedinečné prostredie na svadby. Romantické interiéry a elegantná architektúra poskytujú priestor na nádherný svadobný deň. Okolie kaštieľa je ideálne na vonkajšie ceremónie a svadobné fotografie.

Mnoho kaštieľov bolo v dnešnej dobe prerobených na hotely, ktoré rovnako ponúkajú možnosť prípravy svadobnej hostiny v týchto krásnych historických budovách. Kaštieľov na strednom Slovensko ju mnoho, avšak niektoré z nich sú súkromným majetkom. To by vás však nemalo odradiť od vášho svadobného sna, akým je svadba v kaštieli. Vždy sa po dohode dá pripraviť aspoň svadobný obrad v parku kaštieľa alebo niektorej jeho časti. 

Ďalšími kaštieľmi, ktoré nájdete na strednom Slovensku sú, Tihányiovský kaštieľ, Kaštieľ Blatnica, Kaštieľ v Sliači, Kaštieľ v Diviakoch, Kaštieľ v Podrečanoch, Kaštieľ v Opatovej pri Lučenci, Kaštieľ v Liptovskej Štiavnici, Kubínyovský kaštieľ vo Vyšnom Kubíne, Kaštieľ vo Vidinej, Kaštieľ v Hornej Lehote a Kaštieľ Benice. Stačí si už len vybrať ten, ktorý je vášmu srdcu najbližší.

Aktualizovaný článok: 17.10.2024

1 komentár
Alžbeta Neuschlová

Alžbeta Neuschlová

23.12.2019 11:07

Gbeľany vyzerajú krásne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE