Tematická svadba v štýle The Great Gatsby – vneste do vášho veľkého dňa nádych luxusu, elegancie a štýlu

svadba v štýle The Great Gatsby

Filmová adaptácia románu F. Scotta Fitzgeralda The Great Gatsby (Veľký Gatsby) sa stala jedným z najpopulárnejších filmov všetkých čias. Veľký Gatsby inšpiroval módnych návrhárov a odborníkov na krásu, ktorí prevzali štýl 20. rokov 20. storočia a prispôsobili ho svojim návrhom, produktom a kolekciám. Ale to nie je všetko; mnoho svadobných agentúr sa necháva inšpirovať romantickou érou lesku, pôvabu a prepychu 20. storočia a vytvára svadobnú scénu z roku 1920.

Tematická svadba v štýle The Great Gatsby ponúka dokonalú príležitosť pre milovníkov glamouru a elegancie 20. rokov. Svadba inšpirovaná týmto obdobím prináša okázalé dekorácie, nádherné Art Deco detaily a atmosféru luxusu, ktorá očarí každého svadobného hosťa. Bohaté ozdoby, trblietavé šaty a exkluzívne kokteily vytvoria nezabudnuteľný zážitok, ktorý oživí krásu a štýl zlatého veku. 

Ak hľadáte svadobný štýl s dôrazom na detail a extravaganciu, svadba v duchu The Great Gatsby je tým pravým výberom. Ako zorganizovať svadbu v štýle The Great Gatsby a čo by na nej nemalo chýbať?

Neprehliadni: Horúci svadobný trend – párty srdiečkové okuliare pre unikátnu spomienku zo svadby

Glamour svadba s nádychom art deco

Glamour svadba s nádychom Art Deco v sebe spája eleganciu a luxus 20. rokov. Tento štýl je charakteristický geometrickými vzormi, zlatými a striebornými detailmi, luxusnými materiálmi a trblietavými dekoráciami. 

Typické sú honosné šaty s flitrami, perlové šperky a elegantné doplnky. Art deco svadba prináša pocit exkluzivity a sofistikovanosti, vďaka čomu vytvára nezabudnuteľnú atmosféru plnú noblesy a vkusu.

Svadobný štýl 20. roky

Svadobný štýl 20. rokov je inšpirovaný érou Art Deco a glamouru. Vyznačuje sa elegantnými, hravými, okázalými šatami, perlovými šperkami, honosnými čelenkami a výraznými čipkovými alebo hodvábnymi materiálmi. Dekorácie sú bohaté, s dôrazom na zlaté a strieborné akcenty, geometrické vzory a luxus. Tento štýl prináša atmosféru elegancie, extravagancie a večného glamouru. 

Zaujme Ťa: Tematická svadba v štýle Harry Potter: Tipy a nápady pre kúzelný a magický svadobný deň

elegantná retro svadba
PINTEREST/Evineyardbride.ca

 Ako usporiadať svadbu v štýle The Great Gatsby?

Svadba v štýle The Great Gatsby prináša glamour a eleganciu 20. rokov. Na jej organizáciu potrebujete:

  • Miesto: Vyberte honosné miesto s Art Deco prvkami, ako napríklad historické budovy, veľké sály alebo elegantné záhrady.
  • Výzdoba: Použite zlaté a čierne farby, geometrické vzory, perly, krištáľové lustre a trblietavé detaily. Veľké kytice bielych kvetov pridajú nádych luxusu.
  • Oblečenie: Nevesta v trblietavých šatách s perlovými doplnkami, ženích v štýlovom smokingu s klobúkom. Hostia by mali byť oblečení v retro štýle 20. rokov.
  • Hudba a zábava: Zaobstarajte živú jazzovú kapelu alebo DJ-a s playlistom swingovej hudby. Ponúknite exkluzívne koktaily, ako Martini a šampanské, a zaistite fotostenu s art deco motívmi.
  • Detailné prvky: Pozvánky, menovky a menu v Art Deco štýle dotvoria tematiku.

Svadobná pozvánka v štýle The Great Gatsby

Svadobné pozvánky The Great Gatsby vyžarujú okázalosť a extravaganciu, zachytávajúc esenciu burácajúcich dvadsiatych rokov s nádychom Art Deco a bohatými detailmi. Tieto pozvánky prenesú hostí späť v čase do éry jazzu a nablýskanej extravagancie éry Gatsbyho.

Použitie odvážnych geometrických vzorov, trblietavých zlatých a čiernych akcentov a elegantných fontov pripomínajúcich ikonický štýl éry vytvára skutočne pohlcujúci zážitok. Dôkladná pozornosť venovaná detailom v štýle Gatsbyho zaisťuje, že každý aspekt dizajnu odráža vznešenosť a sofistikovanosť, ktorá definovala túto éru. 

Od výberu vzorov až po výber typografie, každý prvok by mal byť starostlivo vybraný tak, aby evokoval podstatu jazzového veku a pripravil pôdu pre nezabudnuteľnú oslavu.

Krása svadobných pozvánok v štýle The Great Gatsby spočíva v ich schopnosti nastaviť tón pre očarujúcu záležitosť, ktorá sľubuje večer plný tanca a nadčasovú eleganciu.

Svadobná výzdoba v štýle The Great Gatsby

Svadobná výzdoba The Great Gatsby premení každé miesto na honosnú scénu pripomínajúcu opulentné večierky, ktoré organizuje sám Jay Gatsby. Podstata 20. rokov ožíva prostredníctvom starostlivého výberu svadobných dekorácií s tematikou Gatsby.

Lesklé zlaté akcenty, elegantná čierna výzdoba a vzory inšpirované štýlom Art Deco vytvárajú atmosféru extravagancie a vznešenosti. Prepracované lustre s kryštálmi vrhajú do priestoru jemnú, trblietavú žiaru a dodávajú mu nádych vintage pôvabu. Začlenenie výrazného peria, charakteristický prvok éry, vnáša do výzdoby atmosféru rozmaru a hravosti, čím evokuje ducha éry klapiek.

Ústredný bod každej oslavy s tematikou The Great Gatsby, svadobné ozdoby, sú príležitosťou na vyjadrenie skutočnej bohatosti. Vysoké, štíhle vázy zdobené kaskádovými orchideami alebo perím vytvárajú dramatický a vizuálne ohromujúci efekt, priťahujú pohľad nahor a dodávajú výzdobe pocit zvislosti. Zrkadlové povrchy a krištáľové akcenty odrážajú a lámu svetlo, čím vytvárajú oslnivú iskru, ktorá zachytáva podstatu prebytku a luxusu éry.

Vďaka tejto opulentnej svadobnej výzdobe majú páry možnosť premeniť svoje miesto na svet nadčasovej elegancie a pôžitkárstva. Starostlivý výber svadobných dekorácií s tematikou Gatsby a precízny dizajn svadobných ozdôb v štýle Gatsby sa spájajú, aby vytvorili atmosféru, ktorá vzdáva hold dobe definovanej svojou okázalosťou a majestátnosťou.

Svadobná torta v štýle The Great Gatsby

Svadobná torta v štýle The Great Gatsby je majstrovským dielom cukrárskeho umenia, ktoré stelesňuje extravaganciu a sofistikovanosť 20. rokov. Torta, zdobená prvkami pripomínajúcimi opulentnosť doby, je vizuálnou dokonalosťou. Dekadentné vrstvy sú precízne prepracované a často obsahujú zložité vzory Art Deco, pozlátené akcenty a trblietavé jedlé perly. Paleta farieb siaha od hlbokej čiernej a zlatej až po jemné pastely, ktoré evokujú pôvab a lesk, ktorý definoval éru Gatsbyho.

Tortu často zdobia kaskádové cukrové kvety alebo kaskády jedlých šperkov, ktoré dodávajú nádych rozmarného luxusu. Každý kúsok tohto kulinárskeho majstrovského diela nie je len pohladením pre chuťové bunky, ale aj cestou späť v čase do éry prebytkov, tanca a osláv.

Svadobná torta The Great Gatsby je skutočným stredobodom, stelesňuje ducha legendárnych večierkov Gatsbyho a dodáva modernej oslave nádych starosvetského pôvabu.

Odporúčame: Miesto konania svadby podľa znamenia zverokruhu – objavte dokonalé miesto pre vašu svadbu

elegantná retro svadba
PINTEREST/todaysbride.com

Vzhľad nevesty a ženícha v štýle The Great Gatsby

Nevesta, ktorá sa rozhodla mať svadbu v štýle The Great Gatsby by mala vsadiť na elegantné šaty s rovnou siluetou typickou pre 20. roky. Materiály ako satén, čipka alebo hodváb sú doplnené trblietavými flitrami, perlovými detailmi a korálkami. Skvelou voľbou sú svadobné šaty bez ramienok alebo s jemnými ramienkami. 

Účes by mal byť elegantný a uhladený, s jemnými vlnami, ktoré pripomínajú ikonické „finger waves" z 20. rokov. Účesy môžu byť doplnené čelenkami, perlovými ozdobami alebo jemnými sponami so zlatými alebo striebornými detailmi.

Make-up by mal byť výrazný, s dôrazom na tmavé oči (smokey eye) a dramatické pery v odtieňoch červenej, vínovej alebo bordovej. Pokožka má byť jemne zmatnená a kontúrovaná pre sofistikovaný vzhľad.

Nevesty by nemali zabudnúť na doplnky, ako sú perlové náhrdelníky, dlhé náušnice, ozdobné rukavičky a elegantné čelenky so zlatými či striebornými prvkami, často zdobené pierkami alebo drahokamami.  

Ženích podľa Gatsby štýl môže vsadiť na trojdielny oblek v klasických farbách, ako sú čierna, tmavomodrá alebo biela. Typické sú elegantné smokingy alebo obleky s vestou a štruktúrovanými líniami, ktoré odrážajú eleganciu a šarm 20. rokov.

K obleku patria štýlové doplnky, ako sú manžetové gombíky, hodinky na retiazke, kravata alebo motýlik. Klobúk alebo cylinder dodáva ženíchovi ešte viac noblesy. Lesklé čierne topánky a jemné detaily, ako hodvábny šál, dotvoria celkový vzhľad.

Svadobná kytica inšpirovaná Gatsbyho dobou

Svadobná kytica The Great Gatsby je úžasnou súhrou opulentnosti a elegancie, ktorá definovala dvadsiate roky. Svadobná kytica, vytvorená s precíznou pozornosťou k detailu, je umeleckým dielom s množstvom sviežich kvetov a luxusnej zelene. Jej dizajn často obsahuje prvky inšpirované hnutím Art Deco, ako sú kaskádové perly alebo pozlátené akcenty, ktoré dodávajú nádych vintage pôvabu.

Paleta farieb siaha od sýtych odtieňov až po jemné pastely, čím vytvára výrazný vizuálny kontrast, ktorý zachytáva podstatu Gatsbyho éry.

Svadba inšpirovaná dobou Veľkého Gatsbyho

13

1/13
Zdroj: PINTEREST/bridalmusings.com

Zdroj úvodnej fotky: PINTEREST/weddingbells.ca, PINTEREST/weddingbells.ca

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE