Zakázané oblečenie na svadbu: Tieto outfity majú u svadobných hostí jasnú stopku!

zakázané oblečenie na svadbu

Výber oblečenia na svadbu ako hosť môže byť náročnejší, než sa na prvý pohľad zdá. Každá svadba má svoj vlastný štýl a atmosféru, ktoré by mali byť zohľadnené pri výbere outfitu. Či už ide o formálnu záležitosť v luxusnom hoteli, alebo o ležérnu svadbu v prírode, správne zladenie s celkovou témou a prostredím je kľúčové. Nemenej dôležité je aj ročné obdobie, pretože to môže výrazne ovplyvniť materiály a farby, po ktorých by ste mali siahnuť.

Okrem štýlu a sezóny je pre mnohých hostí dôležitým faktorom aj dodržiavanie svadobnej etikety. Každá svadba má určitý dresscode, ktorý by hostia mali rešpektovať, aby ukázali úctu k novomanželom a celej udalosti. Dodržiavanie pravidiel obliekania nielenže udržiava svadobný obrad na úrovni, ale zabraňuje aj nepríjemným módnym prešľapom, ktoré by mohli narušiť harmóniu dňa.

Je dôležité si uvedomiť, že existuje niekoľko vecí, ktoré by si hostia na svadbu nikdy nemali obliecť. Tieto pravidlá sa môžu líšiť v závislosti od krajiny a kultúry, avšak my sa pozrieme na to, čo nie je vhodné nosiť na svadbách v našich končinách. S dodržaním týchto tipov sa vyhnete nepríjemným situáciám a zároveň si užijete tento významný deň bez obáv z módneho faux pas. Ktorým outfitom okamžite povedať nie?

Biele šaty

Biele šaty sú na svadbe považované za veľké faux pas, pokiaľ nie ste nevesta. Táto farba je tradične vyhradená práve pre ňu, aby vynikla a bola stredobodom pozornosti počas celého dňa. Ak si ako hosť oblečiete biele šaty, môžete neúmyselne odlákať pozornosť od nevesty, čo je vnímané ako neúcta. Aj keď môže byť biela moderná a elegantná, na svadbe by ste sa mali rozhodnúť pre iné farby. Pozor, ani šaty so vzorom, ktorých podklad je z veľkej časti biely, nie sú najlepšou voľbou. 

Veľmi svetlé šaty – ivory, slonovinové, smotanové

Odtiene ako ivory, slonovina, smotanová a ďalšie veľmi svetlé farby sú tiež považované za nevhodné pre svadobných hostí. Aj keď nie sú priamo biele, stále nie sú vhodné. Navyše, ani väčšina dnešných svadobných šiat nie je úplne perličkovo biela. Ak sa musíte niekoho opýtať, či nie sú vaše šaty príliš svetlé na svadbu, je pravdepodobné, že naozaj sú. V takom prípade je lepšie zvoliť bezpečnejšiu farbu a tieto odtiene nechať doma. 

Odporúčame: Horúci svadobný trend – párty srdiečkové okuliare pre unikátnu spomienku zo svadby

čierne šaty
Depositphotos

Čierne šaty

Čierne šaty sú často vnímané ako kontroverzný výber na svadbu, pretože čierna farba je tradične spájaná so smútkom a pohrebmi. V posledných rokoch sa však pohľad na čierne šaty na svadbách postupne mení, a v niektorých prípadoch môžu byť akceptované, najmä na formálnych večerných udalostiach. Avšak, dnes sa napríklad nájdu aj nevesty, ktoré si pre svoju svadbu zvolia práve elegantný čierny dresscode.

Červené šaty

Červené šaty môžu na svadbe vzbudiť veľkú pozornosť, pretože ide o výraznú a často provokatívnu farbu. Hoci červená symbolizuje vášeň a energiu, na svadbách môže byť vnímaná ako príliš nápadná, čo by mohlo zatieniť nevestu. Navyše, v niektorých kultúrach je červená farba vyhradená práve pre nevestu, takže je dôležité zohľadniť kultúrne zvyklosti a tradície danej svadby.

Šaty vo farbe šiat družičiek

Nosenie šiat v rovnakej farbe, ako majú družičky, je ďalší častý módny prešľap, ktorému by sa svadobní hostia mali vyhnúť. Družičky majú na svadbe výnimočnú úlohu, a ich oblečenie je zvyčajne starostlivo vybrané, aby ladilo s celkovou tematikou svadby. 

Ak si hosť oblečie šaty, ktoré sú príliš podobné tým, ktoré majú družičky, môže to viesť k zmätku a nejasnostiam. Navyše, môže to pokaziť celkovú vizuálnu harmóniu svadobnej skupiny. Ak teda viete, že na svadbe má nevesta družičky, nesnažte sa k nim zladiť svojimi šatami, ak k nim nepatríte.

Mini šaty

Mini šaty na svadbe môžu byť považované za nevhodné, pretože príliš krátke šaty môžu pôsobiť neformálne alebo príliš provokatívne. Svadba je slávnostná udalosť, kde by sa mala dodržiavať určitá miera elegancie a zdržanlivosti. Ak chcete zvoliť krátke šaty, je lepšie sa rozhodnúť pre konzervatívnejšiu dĺžku, ktorá je stále štýlová, no rešpektuje atmosféru svadby.

Odporúčame: Darčeky pre hostí na svadbu? Alebo čím potešiť hostí na stole a vykúzliť úsmev

šaty s výstrihom
Depositphotos

Šaty s hlbokým výstrihom

Šaty s hlbokým výstrihom môžu byť na svadbe považované za príliš odvážne a nevhodné, pretože svadba si vyžaduje skôr elegantný a decentný štýl. Výrazne odhalený dekolt môže odlákať pozornosť od nevesty a pôsobiť neprimerane voči formálnosti udalosti. Ak chcete vyzerať štýlovo, no zároveň vkusne, je lepšie zvoliť šaty s jemnejším výstrihom, ktoré zachovajú eleganciu.

Denim

Denim na svadbe je zvyčajne považovaný za nevhodný, pretože je spojený s neformálnym a ležérnym štýlom, ktorý sa nehodí k slávnostnej atmosfére svadby. Bez ohľadu na to, ako módne môžu byť džínsy alebo denimové kúsky, svadba si vyžaduje elegantnejšie a formálnejšie oblečenie. Ak sa nejedná o špeciálnu svadbu s ležérnym dress codom, denim by ste mali nechať na iné príležitosti.

Svetlejší oblek ako oblek ženícha

Podľa svadobnej etikety by mal mať ženích najsvetlejší oblek alebo ten najvýraznejší outfit, aby bol jasne rozpoznateľný ako hlavná postava mužskej časti svadobného dňa. Ak si hosť oblečie oblek svetlejší alebo rovnako výrazný ako ženích, môže to narušiť symboliku a význam, ktorý je na tento deň vyhradený pre nevestu a ženícha. Preto je vhodné voliť tmavšie alebo menej nápadné farby, aby bol ženích naozaj tým, kto vyniká.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE